Blogs

Stage

Geplaatst op 02-05-2013 door Mariam (0 reacties)

Ik ben Mariam, ik ben 19 jaar en ik kom uit Guinee. Ik woon sinds twee maanden in Leeuwarden op Rena. Hier woon ik met 8 andere meisjes op een groep voor slachtoffers van mensenhandel. Op de groep worden we begeleid door de mentoren. We praten vaak met de mentoren en ze helpen ons ook om bijvoorbeeld moeilijke brieven te begrijpen. Overdag gaan wij naar Nederlandse les en we doen leuke activiteiten. Dit is leuk omdat we dit met alle meisjes van Rena doen.
Sinds deze week mag ik drie dagen per week stagelopen. Ik ben heel blij met mijn school en mijn stage. Afgelopen dinsdag ben ik voor de eerste keer naar mijn stage in een zorgcentrum geweest. Dat vond ik heel spannend. Er zijn daar veel nieuwe mensen die ik niet ken. Heel vroeg in de ochtend moest ik daar al zijn. Toen heb ik eerst kennisgemaakt met de mensen die daar werken. Mijn stagebegeleider is heel aardig, hij maakt veel grapjes. Daar kon ik veel om lachen. Samen met een mevrouw moest ik kamers van de oudere mensen die daar wonen schoonmaken. Op een van de kamers woonde een hele oude mevrouw met een hondje. Dat hondje vond ik heel eng, ik ben bang voor honden. En weet je hoe oud die mevrouw was? Wel 100 jaar! In mijn land wordt niemand zo oud, mensen gaan daar veel eerder dood, ik had nog nooit zo’n oude mevrouw gezien.
Als ik terugkom van stage ga ik met de andere meisjes op Rena eten koken en samen in de kamer zitten eten. We praten veel en we lachen samen. Maar niet altijd. Soms ben ik ook verdrietig en dan denk ik aan mijn verleden en doet mijn hart veel pijn.
De mentoren zijn ook leuk en lief voor de mensen hier. Ik ben blij dat ze ons helpen en ons nieuwe dingen leren die we zelf niet kunnen. Ik voel me veilig hier op Rena, de mentoren zijn er altijd en we maken goede afspraken zodat het goed met ons blijft gaan.


Groetjes,
Mariam

Mariam (19) komt uit Guinee. In haar vaderland moest ze trouwen met een man van wie ze niet hield. Ze weigerde en moest op de vlucht. Een andere man hielp haar aan een ticket naar Nederland, maar eenmaal hier werd ze opgesloten in een huis en werd ze gedwongen om seks te hebben met mannen. Uiteindelijk wist ze te ontsnappen. Mariam verblijft nu in Rena. Rena is de opvangvoorziening van Fier voor buitenlandse slachtoffers van mensenhandel. Vanuit Rena houden Mariam en haar huisgenoot Adama iedere twee weken een weblog bij.

Reacties

Plaats een reactie