Blogs

Stage II

Geplaatst op 16-07-2013 door Mariam (0 reacties)

Ik heb het heel erg naar mijn zin op mijn stage. Het is wel druk om drie dagen in de week stage te lopen, maar gelukkig heb ik lieve collega’s die mij helpen. Wat doe ik nou op een dag, vragen mensen zich misschien af…
Elke morgen komen we bij elkaar om samen koffie te drinken. De baas zit daar ook bij en we lachen veel. Daarna gaan we aan het werk. Samen met mij collega moet ik drie appartementen schoonmaken. Mijn collega is heel lief, we gaan samen met de oudere mensen praten die daar wonen, dat is heel gezellig. Dan helpen we de mensen ook met klusjes. Tussendoor hebben we pauze, kletsen we met de collega’s en maken we veel lol.
De rest van de dag, maken we de andere appartementen schoon, met z’n tweeën gaan we bij de oudere mensen langs. Wat ik soms leuk vind is dat sommige mensen waar we schoonmaken alleen maar willen praten. Afgelopen week was er een mevrouw die wilde graag praten, toen zijn we bij haar gaan zitten en hebben we met haar gepraat. De mevrouw vond het heel leuk. Ze vroeg of ik ook Fries begrijp. Ik zei dat ik dat moeilijk vond en het grappig vind klinken. De mevrouw vertelde veel verhalen over lang geleden, we hebben samen veel gelachen. Ik heb veel respect voor de oudere mensen en vind het heel leuk om met hen te praten. Ze hebben veel meegemaakt en zijn vaak nog zo positief. Daar heb ik bewondering voor. Wat ik wel lastig vind is dat sommige oudere mensen niet willen dat ik ‘u’ tegen hen zeg. Dat is toch beleefd?

Groetjes,
Mariam


Mariam (19) komt uit Guinee. In haar vaderland moest ze trouwen met een man van wie ze niet hield. Ze weigerde en moest op de vlucht. Een andere man hielp haar aan een ticket naar Nederland, maar eenmaal hier werd ze opgesloten in een huis en werd ze gedwongen om seks te hebben met mannen. Uiteindelijk wist ze te ontsnappen. Mariam verblijft nu in Rena. Rena is de opvangvoorziening van Fier voor buitenlandse slachtoffers van mensenhandel. Vanuit Rena houden Mariam en haar huisgenoot Adama iedere twee weken een weblog bij.

Reacties

Plaats een reactie