Blogs

Postcodeloterij en Terre des Hommes maken bouw CKM mogelijk

Geplaatst op 14-02-2013 door Redactie CKM (0 reacties)

Fier en Terre des Hommes overzien het gehele spectrum van het probleem en willen de tocht van het slachtoffer in kaart te brengen: van het land waar de handel begon tot de plek in Nederland waar de persoon in kwestie is gevonden. De organisaties wisselen kennis en expertise uit zodat daders sneller gepakt kunnen worden en de slachtoffers betere hulp krijgen. Doel van de samenwerking is bovendien de hulp te optimaliseren.

Directeur Albert Jaap van Santbrink van Terre des Hommes is verheugd over de samenwerking met Fier: ‘Terre des Hommes helpt in het buitenland veel slachtoffers van kinderhandel en seksuele uitbuiting. We willen graag onze kennis en deskundigheid aanwenden om ook slachtoffers van kinderhandel in Nederland te beschermen en opvang te bieden. Dit doen we in nauwe samenwerking met een gerenommeerde en professionele partner in Nederland, Fier Fryslân’.

Kennis en krachten bundelen
Op dit moment worden de plannen voor het CKM gerealiseerd, een nieuw centrum waar professionals van verschillende instanties kennis en krachten bundelen zodat de strijd tegen mensenhandel daadkrachtiger en efficiënter gevoerd kan worden. Onderdeel van dit centrum is een kennisdatabank waarin alle informatie over de juridische, maatschappelijke en gezondheidsaspecten van mensenhandel te vinden is. Voor professionals, door professionals. Daarnaast kunnen slachtoffers in dit centrum opgevangen worden voor korte en langere periode. Slachtoffers krijgen hulp  om onder andere aangifte te doen, een verblijfsvergunning aan te vragen of om de terugkeer naar het land van herkomst zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen.
Het centrum wordt ondergebracht in een nieuw gebouw: De Garaasje. Dit gebouw komt op hetzelfde terrein als De Veilige Veste, in Leeuwarden.

Reacties

Plaats een reactie