Blogs

Ook behandeling voor slachtoffers mensenhandel met asielstatus mogelijk!

Geplaatst op 17-06-2014 door Redactie CKM (0 reacties)

Goed nieuws, vanaf nu is het ook voor buitenlandse slachtoffers van mensenhandel met asielstatus mogelijk om behandeld te worden binnen Fier.

Dit kan bij Rena, een beschermde setting, bedoeld voor buitenlandse meisjes en jonge vrouwen vanaf 16 jaar. Deze meiden zijn (potentieel) slachtoffer van kinderhandel en mensenhandel en kampen, mede door eerdere traumatische ervaringen, met ernstige en complexe problematiek. Vrouwen met een B8-regeling konden al terecht bij Rena. De ‘B8’ is een verblijfsregeling voor vreemdelingen die slachtoffer van mensenhandel zijn.

Fier is een expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van bescherming en veiligheid in een open setting. We streven ernaar dat iedereen die te maken heeft (gehad) met geweld in afhankelijkheidsrelaties direct hulp kan krijgen.

Op dit moment is de bouw van het Centrum Kinderhandel Mensenhandel (CKM) druk aan de gang. Vanaf eind 2014 bieden we vanaf onze nieuwe locatie in Leeuwarden hulp aan slachtoffers van kinder- en mensenhandel.

Bekijk ook de informatiekaart van Rena

Reacties

Plaats een reactie