Blogs

Nmachi

Geplaatst op 26-09-2013 door Redactie CKM (0 reacties)

Nmachi is een 18-jarige jonge vrouw afkomstig uit Nigeria. Haar vader is overleden toen ze nog heel jong was. Toen hun moeder hertrouwde, zijn Nmachi en haar zusje door haar verlaten. Nmachi is toen bij haar tante gaan wonen. Daar werd ze geestelijk en fysiek mishandeld, totdat ze op een dag hulp vroeg bij een ander familielid. Via dit familielid kwam Nmachi in aanraking met een mensenhandelaar, die haar dwong om een voodooritueel te ondergaan en haar meenam naar Frankrijk. Daar moest ze zich gedwongen prostitueren. Na een tijdje werd Nmachi overgebracht naar Nederland, waar ze hetzelfde lot onderging. Opnieuw ging Nmachi een leven vol fysieke en geestelijke mishandeling tegemoet. Op een dag lukte het haar om te ontsnappen. Via een Afrikaanse vrouw die ze op straat aansprak, kwam ze bij de politie terecht. Nmachi verblijft nu in Rena.

In Nederland wordt de legalisering van de prostitutie vaak in een adem genoemd met tolerantie, ruimdenkendheid, seksuele vrijheid en emancipatie van vrouwen. Het Nederlands model is gebaseerd op het idee van de happy hooker. Is de wens hier de moeder van de gedachte? Hoe is het beeld van de happy hooker te verenigen met het verhaal van Nmachi?

Rena is een psychiatrische kliniek voor buitenlandse slachtoffers van internationale kinder- en mensenhandel. Rena beschikt ook over beschermd wonen plaatsen voor deze doelgroep.

Reacties

Plaats een reactie