Het onzichtbare zichtbaar maken

Gepubliceerd op 21 november 2019
Het onzichtbare zichtbaar maken

Uit schattingen van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel blijkt 89% van de minderjarige meisjes niet in beeld te komen bij de politie en hulpverlening.

Zo krijgen ze niet de hulp, bescherming en zorg die ze verdienen en hard nodig hebben. Onverteerbaar! Veel meisjes blijken tijdens de uitbuitingssituatie nauwelijks familie, vrienden of geliefden in vertrouwen te nemen, daarentegen gaan ze wel zelf online op zoek naar informatie en iemand die hen kan helpen. Wij gaan alles op alles zetten om deze groep in een vroegtijdiger stadium te signaleren en met hen in contact te komen.

In dit project wordt getest of de beproefde techniek van techbedrijf Moonshot net zo goed werkt op het terrein van mensenhandel als dat het werkt voor deradicalisering. Ons doel? Onzichtbare slachtoffers zichtbaar maken zodat we hen een digitale hand kunnen aanreiken voor hulp, veiligheid en bescherming.

Looptijd: 2019/2020

Samenwerkingspartner: Moonshot

Broekers-Knol geeft antwoord

Broekers-Knol geeft antwoord

Goed nieuws! Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie & Veiligheid) heeft gereageerd op ons onderzoek naar criminele uitbuiting onder Nederlandse scholieren. Aan dit onderzoek werkten 280 Ne...

Lees meer

Volg ons op

Onderdeel van

Wij worden gesteund door

SteunOns