Blogs

Mariama

Geplaatst op 03-10-2013 door Redactie CKM (0 reacties)

Mariama is 18 jaar en afkomstig uit Guinee en is besneden. Toen ze drie jaar oud was zijn haar ouders overleden. Haar zus is vermoord door haar man. Mariama werd vervolgens door haar oom gedwongen om met haar zwager, de man die haar zus vermoordde, te trouwen. Mariama is ernstig mishandeld door haar oom en haar man. Ze is via een tussenpersoon naar Nederland gekomen waar ze onder dwang met verschillende mensen seks moest hebben. In deze periode was zwanger van haar kindje. Ze heeft nu een zoontje van zes maanden oud. Hij is verwekt door een ‘klant’ van Mariama. Nu zit Mariama in Rena.

In Nederland wordt de legalisering van de prostitutie vaak in een adem genoemd met tolerantie, ruimdenkendheid, seksuele vrijheid en emancipatie van vrouwen. Het Nederlands model is gebaseerd op het idee van de happy hooker. Is de wens hier de moeder van de gedachte? Hoe is het beeld van de happy hooker te verenigen met het verhaal van Mariama?

Rena is een psychiatrische kliniek voor buitenlandse slachtoffers van internationale kinder- en mensenhandel. Rena beschikt ook over beschermd wonen plaatsen voor deze doelgroep.

Reacties

Plaats een reactie