Blogs

Lock me Up - Free a Girl

Geplaatst op 23-05-2014 door Redactie CKM (0 reacties)

Projectleider van het CKM Ineke van Buren zit opgesloten in een hokje van 2 bij 1 meter om geld in te zamelen voor Free a Girl.

Geuren van sushi en muziek op de achtergrond. Geroezemoes en soms duidelijke gesprekken om mij heen. Families, vriendinnen en zakenmensen eten hun lunch. Het gewone leven in Nederland, waar ik normaal ook deel van uitmaak. Maar nu even niet. Nu zit ik in een hokje van 2 meter lang, 1 meter breed en 1.30 meter hoog en omgeven met gaas. Mijn hokje staat voor het raam in het restaurant The Red Sun.

Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor uitbuiting van meisjes in onder andere India. Zij zitten elke dag in zo’n hokje. Ze wonen daar, eten daar en werken daar. Dag in dag uit ontvangen zij mannen daar. Het is nauwelijks voor te stellen.

Ik denk erover na… Ik zit een dag in een hokje met een fles water en krijg om 17.00 een kommetje rijst. Iedereen wenst me succes en leeft mee, maar ik moet al een halfuur nodig plassen. Voor de meisjes is het dagelijks leven. Niemand ziet hen, behalve de klanten die hen alleen als seksobject zien.

En dat is mijn eerste indruk ook. De bezoekers tot nu toe kijken langs de hokjes heen. Er zitten mannen voor mijn raam, maar ze gunnen me geen blik. Slecht een man vroeg de manager waarom wij daar zitten. Men wil niet met deze problemen geconfronteerd worden, het is te groot, te ongemakkelijk.

Steun Ineke en daarmee Free a Girl in hun strijd tegen seksuele uitbuiting: http://www.freeagirl.nl/lockmeup/deelnemers/ineke-van-buren/

Reacties

Plaats een reactie