Blogs

Lock me Up - Free a Girl part II

Geplaatst op 23-05-2014 door Redactie CKM (0 reacties)

8 uur zit erop, letterlijk, zitten, hangen en soms even liggen. Collega Annemarie vond het een groot genoegen mij na de plaspauze weer op te sluiten.... Toch fijn dat ze er is..
 
Af en toe komen anderen langs..

Verder zit ik als een vreemde eend in de bijt in een chic restaurant in gemakkelijke vrijetijdskleding in een grof houten kooi.
 
De zon schijnt buiten.

Mensen krijgen weekend en de dag gaat aan me voorbij.

Alsof ik in een andere werkelijkheid zit. Je hebt het echte leven en het hokjesleven, hokjesdenken #hokje.

Ik ben nu anders, hoor niet bij het restaurantpubliek. Is het voor de meiden niet net zo...? Ze leven een leven in een hokje, #framed. Ze worden geleefd. Ze zijn afhankelijk van keuzes van anderen. Tijdens het twitteren kreeg ik verschillende keren de reactie: ze kiezen er toch zelf voor, het levert ze wat op, anders gingen ze wel weg... Sommigen worden letterlijk opgesloten, anderen zitten vast in angst, door chantage, uit loyaliteit naar anderen. We zien niet waarom ze blijven, wat ze bindt.
 
Ik hoop dat we veel meiden kunnen bevrijden door het geld opgehaald met deze actie. Dat meisjes uit slavernij worden bevrijd, dat ketenen worden verbroken.

Een kunstenaar, Geoffrey Wijn gaat de locaties af en maakt in heel korte tijd prachtige kunstwerken. We praatten, over mijn dagelijks werk, over de meiden, over  het verlangen dat er vrijheid is. Hij heeft een schitterend kunstwerk gemaakt!

Straks is er Brazilië. Veel mannen, testosteron, verlangen naar seks, prostituees.... Hoevelen worden gedwongen, werken niet vrijwillig, hoeveel kinderen werken in de seksindustrie rond het WK-spektakel. Willen we hen zien, willen we het weten, willen we helpen? Vinden we het erg genoeg?

Help Free a Girl er te zijn voor deze meisjes gedurende het wk!!

Reacties

Plaats een reactie