Blogs

Lisanne

Geplaatst op 05-09-2013 door Redactie CKM (0 reacties)

Thuis had de achttienjarige Lisanne continu ruzie. Ze was het liefst dagenlang op pad, weg van thuis, weg van haar ouders. En toen ontmoette ze een jongen op een feestje. Heerlijk vond ze het, ineens kreeg ze alle aandacht. Hij vertelde haar hoe mooi ze was, dat hij de hele dag aan haar dacht, dat ze zijn meisje was. Lisanne kon haar geluk niet op, ze wist het zeker: ze was verliefd. Totdat ze na een paar maanden samen met haar vriend naar Antwerpen ging. Wat een romantisch weekend had moeten worden, eindigde in een nachtmerrie. Lisanne werd door haar vriend alleen achtergelaten in een hotelkamer. Er kwamen vage vrienden, die haar bedreigden en haar bewaakten. Lisanne snapte het niet. Wat gebeurde er? En waar was haar vriend? De volgende ochtend zat ze in de rosse buurt van Antwerpen. Ze moest werken, achter de ramen staan.
‘Het was vreselijk’, zegt ze hierover. ‘Ik was doodsbang. Maar wat kon ik? Ze bedreigden me, zeiden dat ze me zouden vermoorden als ik het niet deed. En dus deed ik wat ze vroegen.’ Na een aantal dagen werd Lisanne weer naar Nederland gebracht. Daar lukte het haar om te ontsnappen. Lisanne verblijft nu in Asja.

In Nederland wordt de legalisering van de prostitutie vaak in een adem genoemd met tolerantie, ruimdenkendheid, seksuele vrijheid en emancipatie van vrouwen. Het Nederlands model is gebaseerd op het idee van de happy hooker. Is de wens hier de moeder van de gedachte? Hoe is het beeld van de happy hooker te verenigen met het verhaal van Lisanne?

Asja is de veilige (crisis)opvang en behandeling ten behoeve van meiden in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend seksueel gedrag, loverboyproblematiek en jeugdprostitutie.
 

Reacties

Plaats een reactie