Blogs

Jessy

Geplaatst op 20-09-2013 door Redactie CKM (0 reacties)

Jessy is zestien jaar en werd veel gepest. Ze was een buitenbeentje, op school, in de buurt… Haar klasgenoten noemden haar vet en lelijk. Een varken. Soms werd ze geslagen of bespuugd. Maar dat vond Jessy lang zo erg niet. De woorden, die deden het meeste pijn.
Toen Jessy op een dag door een groepje jongens op straat werd aangesproken en een van hen haar een sigaretje aanbood en vertelde hoe mooi ze was, kon ze het bijna niet geloven. Eindelijk was er iemand die aardig tegen haar deed. Jessy en de jongen spraken iets af en al gauw zagen ze elkaar dagelijks. Ze was verliefd op hem en ze zou voor hem door het vuur gaan. Al gauw vertelde hij over zijn schulden en dat Jessy hem daarbij kon helpen. Als ze met een paar van zijn vrienden naar bed zou gaan, kon hij zijn rekeningen betalen en dan konden ze samen aan een toekomst werken. Jessy droomde van die toekomst; ze wilde niets liever dan haar leven met hem delen. Ze twijfelde, maar een paar weken later gaf ze toch toe. Jessy had seks met de vrienden van haar vriend, terwijl haar vriend hier foto’s van maakte. En toen kwamen er nieuwe mannen en dreigementen van haar vriend: ‘Als je niet met ze naar bed gaat, dan stuur ik de foto’s die ik van je heb gemaakt naar je ouders’. Jessy werd vanaf die dag meerdere malen per week door verschillende mannen verkracht, terwijl haar vriend er geld voor kreeg. Pas toen een leraar op school vroeg hoe het met Jessy ging, knapte er iets in haar. Ze vertelde haar verhaal en werd naar een veilige plek gebracht. Jessy verblijft momenteel in Asja.

In Nederland wordt de legalisering van de prostitutie vaak in een adem genoemd met tolerantie, ruimdenkendheid, seksuele vrijheid en emancipatie van vrouwen. Het Nederlands model is gebaseerd op het idee van de happy hooker. Is de wens hier de moeder van de gedachte? Hoe is het beeld van de happy hooker te verenigen met het verhaal van Jessy?

Asja is de veilige (crisis)opvang en behandeling ten behoeve van meiden in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend seksueel gedrag, loverboyproblematiek en jeugdprostitutie.

Reacties

Plaats een reactie