Blogs

Hands off our girls

Geplaatst op 22-12-2014 door Redactie CKM (0 reacties)

Hands off our girls. Bij het Centrum Kinderhandel Mensenhandel zijn we het helemaal eens met deze krachtige boodschap van Serious Request 2014. We zien dagelijks de gevolgen van seksueel geweld dat vrouwen in conflictgebieden wordt aangedaan.

Neem Sophia. In haar geboorteland Oeganda woedde jarenlang een oorlog tussen de staat en het Verzetsleger van de Heer, een rebellengroep die verantwoordelijk is geweest voor talloze gruweldaden. Sophia bracht haar jeugd door in constante angst voor de rebellen. Verkrachting en mishandeling tekenden haar leven. In de hoop op een beter bestaan kwam ze naar Nederland. Meteen toen ze aankwam werd ze de prostitutie ingedwongen.

Sophia is een van de vrouwen die Fier in het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) opvangt en behandelt. Hen werd een mooie toekomst voorgehouden in Nederland, een land waar geen oorlog heerst, waar vrouwen met respect worden behandeld, waar verkrachting niet aan de orde van de dag is. Maar de realiteit was anders. In ons zogenaamd beschaafde en vreedzame land werd hun laatste beetje hoop op een menselijk bestaan vernietigd toen bleek dat hun 'redder' een mensenhandelaar was.

Fier en het Centrum Kinderhandel Mensenhandel roepen op om ook bij deze slachtoffers van seksueel geweld stil te staan. Want de 150 buitenlandse meiden en vrouwen die we bij Fier jaarlijks opvangen en begeleiden zijn slechts het topje van de ijsberg. Ook op dit moment lijden slachtoffers van mensenhandel in Nederland onzichtbaar in de gedwongen prostitutie en andere uitbuitingssituaties. Niet alleen buitenlandse vrouwen; ook veel Nederlandse meiden én jongens krijgen te maken met seksueel geweld. Het is tijd dat we onze ogen openen voor deze stille ramp. Hands off our girls AND boys.

Reacties

Plaats een reactie