Blogs

Gruwelijke seksuele slavernij

Geplaatst op 13-06-2013 door Redactie CKM (0 reacties)

Rechtbankverslag, Redactie CKM: Zeven verdachten stonden 21 mei 2013  terecht. Vier dagen had de Amsterdamse rechtbank daarvoor uitgetrokken. Zij worden verdacht van de uitbuiting van één vrouw  in de prostitutie. De tenlastelegging bevat naast mensenhandel, zware  mishandeling, martelingen, gedwongen seks met derden, verkrachting,  poging tot doodslag en meer gruwelijks. Een van de  verdachten had ook nog seks met een dertienjarig meisje en kinderporno in zijn bezit.  De hoogste eis is zeven jaar hechtenis en een schadevergoeding die in de tonnen loopt. De Turkse hoofdverdachte Ömer A. spant de kroon waar het gaat om de tenlaste gelegde gedragingen. Waar alle verdachten de uitbuiting van alleen een vrouw wordt verweten, wordt  A. ook de uitbuiting van nog drie vrouwen aangerekend.

De vrouw leert A. in augustus 2011 in Utrecht kennen. Hij ‘neemt haar over’ van de broers B. (beiden ook verdachte) A. zou de vrouw een paar maanden op een niets ontziende wijze hebben uitgebuit in Utrecht en Amsterdam. Zo zou verdachte het slachtoffer regelmatig vaginaal en anaal zijn binnengedrongen met een  vuurwapen. Als ze twaalf uur had gewerkt moest ze tijdens de autorit naar huis ook nog eens zijn vrienden oraal bevredigen en thuis aangekomen direct het huishouden doen. Ze werd geslagen, gestompt en geschopt. Wanneer hij zijn ketting met kruisje afdeed en zich onzichtbaar waande voor zijn god, dan wist zij wel hoe laat het was. Gruwelijke mishandelingen grenzend aan, of vergelijkbaar met marteling.

De vrouw ging van hand tot hand. Haar leven werd door de vele verdachten tot een hel gemaakt. Een hel waar zij getuige haar verklaring nog lang aan herinnerd zal worden. Ze slaapt slecht, durft het huis niet uit en leeft in constante angst dat de verdachten haar zullen vinden.

A. lijkt zich weinig te laten zeggen. Ook niet door zijn advocaat. Wanneer die hem adviseert zich op zijn zwijgrecht te beroepen kan hij zijn mond maar niet houden. Of dat zijn verdediging ten goede zal komen is nog maar de vraag.  

Niet anders dan de meeste loverboys/ mensenhandelaars, meent ook deze verdachte dat niet de vrouwen maar hij het slachtoffer is. Aangeefsters zijn leugenaars die ‘niet sporen’. Om dat kracht bij te zetten  meldt hij regelmatig met luide stem dat hij geen psychopaat of sadist is. Wat dat betreft lijkt hij veel op de ‘psychopathische dader’ die Henk Werson in zijn boek “De Fatale Fuik” omschrijft: “Iedereen draagt schuld, behalve hijzelf..”[1]. De rest van de dag gaat het zwijgen hem, op dringend advies van zijn advocaat, beter af.

Zijn advocaat pleit vrijspraak. Niet alleen ontbreekt het volgens hem aan ‘voldoende wettig en overtuigend bewijs‘, ook zijn er onvoldoende inhoudelijke verbanden en worden de verklaringen van de vrouw door hem afgedaan als inconsistent. Deze zouden tot stand zijn gekomen door haar niet aflatende ‘please-gedrag’.

De schadevergoeding die geëist wordt lijkt aanzienlijk. Niet wanneer je bedenkt hoeveel de vrouw moet hebben verdiend en wat ze  daarvoor heeft moeten doorstaan. De vrouw moest 1000,- euro op een doordeweekse dag en in het weekend 1500 verdienen. De totale eis aan schadevergoeding tegen A bedraagt ruim 350.000 euro. Daarvan is 15.000,- euro voor immateriële schadevergoeding, oftewel smartengeld.

Op 17 juni doet de rechtbank uitspraak.

Update 17 juni 2013: De rechtbank heeft verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar met aftrek wegens uitbuiting van in totaal vier vrouwen, gewoontewitwassen en mishandeling. De rechtbank acht de bewezen verklaarde feiten zo ernstig dat zij een hogere straf heeft opgelegd dan de officier van justitie heeft geëist. LJN: CA 3399


[1]H. Werson, De Fatale Fuik, Uitgeverij Carrera, Amsterdam 2012, p. 93.

Reacties

Plaats een reactie