Blogs

Geboeid: korte verhalen over mensenhandel

Geplaatst op 08-06-2015 door Redactie CKM (0 reacties)

In oktober 2014 organiseerden Fier, Centrum Kinderhandel Mensenhandel (CKM) en Home of Change samen een schrijfwedstrijd met als thema mensenhandel. Dit was onderdeel van een maandcampagne die door het nationaal platform Stop Moderne Slavernij werd gelanceerd in het kader van 18 oktober, de Europese Dag tegen Mensenhandel.

Uit alle inzendingen heeft een vakkundige jury negen verhalen uitgekozen voor de verhalenbundel ‘Geboeid’. Ze confronteren ons met de rauwe werkelijkheid van mensenhandel. Speciale plek in de bundel hebben de verhalen van twee slachtoffers van mensenhandel die momenteel in de opvangvoorziening van Fier verblijven.

Fier, CKM en Home of Change geloven dat iedereen die iets wíl doen, iets kán doen! En dat begint met bewustwording. Hoe meer mensen zich namelijk bewust zijn van het onrecht dat mensenhandel is, hoe meer mogelijkheden er ontstaan om met elkaar verandering teweeg te brengen. De organisaties roepen lezers van de bundel dan ook op om deze door te geven aan een vriend, collega, familielid, klasgenoot, buurvrouw of kennis om op een eenvoudige manier bewustwording in Nederland te vergroten.

De jury van deze schrijfwedstrijd bestond uit journaliste Renate van der Zee, documentairemaker Tamme de Leur, schrijfster Olga Hoekstra en schrijfster Ellen de Ruiter

Download Geboeid als pdf of ebook (epub):

Reacties

Plaats een reactie