Blogs

Folami

Geplaatst op 17-10-2013 door Redactie CKM (0 reacties)

Folami is een 21-jarige vrouw afkomstig uit Nigeria. Haar ouders zijn overleden bij een auto-ongeluk toen ze 9 jaar oud was. Folami is op haar zeventiende ontvoerd en verkracht door een man die met haar wilde trouwen. Haar familie heeft haar daarna - tegen haar zin -  uitgehuwelijkt aan deze man. Folami ontvluchtte haar dorp en ontmoette een man die voor haar wilde zorgen. Deze man dwong Folami een voodooritueel te ondergaan, waarna hij haar naar Italië bracht en haar in de prostitutie liet werken. Uiteindelijk wist Folami te vluchten. Via allerlei omwegen kwam ze terecht in Nederland. Hier leidde ze een zwervend bestaan totdat ze opvang kreeg in Rena.

 

In Nederland wordt de legalisering van de prostitutie vaak in een adem genoemd met tolerantie, ruimdenkendheid, seksuele vrijheid en emancipatie van vrouwen. Het Nederlands model is gebaseerd op het idee van de happy hooker. Is de wens hier de moeder van de gedachte? Hoe is het beeld van de happy hooker te verenigen met het verhaal van Folami?

Rena is een psychiatrische kliniek voor buitenlandse slachtoffers van internationale kinder- en mensenhandel. Rena beschikt ook over beschermd wonen plaatsen voor deze doelgroep.

Reacties

Plaats een reactie