Blogs

Fier steunt petitie Terre des Hommes tegen webcam kindersekstoerisme

Geplaatst op 05-11-2013 door Redactie CKM (0 reacties)

Terre des Hommes maakte maandag 4 november bekend onderzoek te hebben gedaan naar het fenomeen: webcam kindersekstoerisme. Dit is een relatief nieuw fenomeen waarbij kinderen tegen betaling seksuele handelingen voor de webcam verrichten. De resultaten zijn schokkend. In slechts twee maanden tijd ontmaskerde Terre des Hommes, met behulp van het fictieve personage ‘Sweetie’, meer dan duizend plegers van webcamseks met kinderen.

Het gemak waarmee daders online contact kunnen maken met jonge slachtoffers zorgt ervoor dat webcam kindersekstoerisme razendsnel groeit. Terre des Hommes is geschokt door de onderzoeksresultaten en roept de internationale gemeenschap op tot actie. Webcam kindersekstoerisme mag geen nieuwe industrie worden. Daarom vraagt Terre des Hommes mensen wereldwijd om de petitie te tekenen. Het doel is uiteindelijk om met behulp van Avaaz 1 miljoen handtekeningen te verzamelen. Onderteken de petitie hier: http://avaaz.org/en/wcst/

Ook Fier maakt een vuist tegen kinderhandel. Terre des Hommes en Fier zijn partners in de realisatie van het nieuwe Centrum voor Kinderhandel en Mensenhandel. Dit centrum komt er dankzij financiële steun van de Nationale Postcode Loterij. Terre des Hommes en Fier wisselen kennis en expertise uit zodat daders van kinderhandel sneller gepakt kunnen worden en de slachtoffers betere hulp krijgen. Doel van de samenwerking is bovendien de hulp te optimaliseren.

Reacties

Plaats een reactie