Blogs

Fier start samen met Loesje en partners campagne tegen mensenhandel

Geplaatst op 02-12-2013 door Redactie CKM (0 reacties)

Vandaag, op de internationale dag van de afschaffing van de slavernij, start Fier samen met Loesje, Centrum Kinderhandel Mensenhandel, Free a Girl, Home of Change, Stop the Traffik, Terre des Hommes en Comensha een campagne om aandacht te vragen voor mensenhandel in Nederland.

Wereldwijd leven er op dit moment zo’n dertig miljoen slaven. Ook in Nederland is moderne slavernij (mensenhandel) aan de orde van de dag. ‘Iets wat veel mensen niet weten’, zegt Fier-directeur Anke van Dijke. ‘Met deze posterserie willen we daar op een ludieke manier verandering in brengen.’

In Nederland worden dagelijks honderden kinderen, jongeren en volwassenen uitgebuit door hun mensenhandelaar. Ze worden gedwongen om in de prostitutie te werken, of werken tegen belachelijk lage lonen en in slechte omstandigheden in de horeca, land- en tuinbouw. Ook in de Nederlandse au-pair sector en in de bouw en industrie is mensenhandel een bekend fenomeen.

Door in heel Nederland posters te plakken met rake teksten over mensenhandel, wil Fier samen met haar partners bij een groot publiek aandacht vragen voor de problematiek. Fier is, als initiatiefnemer van deze campagne, erg blij met de steun van de andere organisaties. Van Dijke: ‘Het is geweldig dat we op deze manier landelijk een vuist kunnen maken tegen mensenhandel. Samen bereiken we meer, samen kunnen we meer. We willen het publiek vragen zich bij ons aan te sluiten door te helpen de posters in het straatbeeld te krijgen. Hoe meer mensen zich bewust worden van het fenomeen mensenhandel in Nederland, hoe beter.’

De campagne bestaat uit een serie van acht Loesje-posters die vanaf vandaag in heel Nederland in het straatbeeld zijn terug te vinden. Samen met Loesje plakken Fier, Centrum Kinderhandel Mensenhandel, Free a Girl, Home of Change, Stop the Traffik, Terre des Hommes en Comensha posters in verschillende grote steden.

De posters zijn te downloaden via de actiesite: www.samentegenmensenhandel.nl

Reacties

Plaats een reactie