Blogs

Fatoumata

Geplaatst op 22-08-2013 door Redactie CKM (0 reacties)

Fatoumata is een minderjarig meisje van 17 jaar afkomstig uit Guinee. De vader van Fatoumata is overleden voor haar geboorte en haar moeder is overleden vlak na haar geboorte. Ze is opgegroeid bij haar tante. Haar tante mishandelde haar psychisch en lichamelijk. Op jonge leeftijd is Fatoumata seksueel misbruikt door de chauffeur van haar tante. Als ze uitgehuwelijkt wordt aan een oudere man slaat ze op de vlucht. Het meisje is door een mensenhandelaar naar Nederland gebracht, eenmaal in Nederland is ze gedwongen om seks te hebben met mannen. Fatoumata is HIV positief. Nu zit Fatoumata in Rena.

In Nederland wordt de legalisering van de prostitutie vaak in een adem genoemd met tolerantie, ruimdenkendheid, seksuele vrijheid en emancipatie van vrouwen. Het Nederlands model is gebaseerd op het idee van de happy hooker. Is de wens hier de moeder van de gedachte? Hoe is het beeld van de happy hooker te verenigen met het verhaal van Fatoumata?

Rena is een psychiatrische kliniek voor buitenlandse slachtoffers van internationale kinder- en mensenhandel. Rena beschikt ook over beschermd wonen plaatsen voor deze doelgroep.

Reacties

Plaats een reactie