Blogs

CKM ontvangt cheque Nationale Postcode Loterij

Geplaatst op 27-01-2015 door Redactie CKM (0 reacties)

Het Centrum Kinderhandel Mensenhandel (CKM) van Fier kreeg vandaag van de Nationale Postcode Loterij een cheque ter waarde van 300.000 euro uitgereikt. De Nationale Postcode Loterij wil het CKM en Fier hiermee steunen en stimuleren in hun strijd tegen mensenhandel.

Fier-Directeur Anke van Dijke nam de cheque in ontvangst tijdens een werkbezoek van de Nationale Postcode Loterij aan het Centrum Kinderhandel Mensenhandel. Tijdens dit bezoek waren ook Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling en gynaecoloog en mensenrechtenactivist Denis Mukwege uit Congo aanwezig. Van Dijke is blij met de steun van de Nationale Postcode Loterij: ‘Dit bedrag is een enorme stimulans in onze strijd tegen kinder- en mensenhandel. Een erkenning ook. Dat de Nationale Postcode Loterij ons dit geld doet toekomen, betekent dat ze vertrouwen hebben in onze werkzaamheden. Dat stimuleert en inspireert.' De 300.000 euro wordt ingezet voor diverse projecten op het gebied van bewustwording, lobby en samenwerking in de strijd tegen mensenhandel. 

Het is de derde keer dat de Nationale Postcode Loterij een bedrag schenkt aan Fier. Eerder al kreeg Fier een bedrag voor de realisatie van de Veilige Veste. Later kregen Fier en het CKM, samen met partner Terre des Hommes, een bedrag van ongeveer 3 miljoen euro uitgereikt. Dat geld is geïnvesteerd in de digitale database Mensenhandelweb.nl en het energieneutrale en waterbesparende gebouw, dat in oktober 2014 werd geopend. In dit gebouw, van waaruit het CKM werkt aan onder andere lobby en bewustwording, zijn tevens 32 wooneenheden opgenomen voor slachtoffers van buitenlandse mensenhandel en hun kinderen.

CKM
Het Centrum Kinderhandel Mensenhandel is onderdeel van Fier, een landelijk expertisecentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Het CKM zet zich in om de positie van slachtoffers te verbeteren. Daarnaast werkt het CKM aan bewustwording onder het grote publiek en professionals op het gebied van mensenhandel. www.ckm-fier.nl

Reacties

Plaats een reactie