Blogs

Charina

Geplaatst op 10-10-2013 door Redactie CKM (0 reacties)

Charina was dertien jaar toen haar ouders gingen scheiden. Haar moeder was alcoholist en liet Charina vrij in wat ze deed. Als snel na de scheiding kreeg Charina een vriendje, een fout vriendje, zo bleek. Hij handelde in drugs. ‘Door hem ben ik veel drugs gaan gebruiken’, zegt Charina hierover. Toen deze relatie na twee jaar uitging, kreeg Charina al gauw een nieuwe vriend: de 42-jarige Jerry. Charina was zo verliefd dat ze gelijk bij hem introk. Jerry gokte veel, en als hij eens geld won, kocht hij er drugs van, die hij met Charina deelde. Op een dag zette Jerry Charina af voor een huisje. ‘Hier ga je werken’, zei hij. Vanaf die dag moest Charina klanten masseren, aftrekken en pijpen, ongeveer acht per dag. Het geld dat ze hiermee verdiende moest ze afgeven. Charina: ‘Ik deed het omdat ik in paniek raakte. Jerry praatte me een schuldgevoel aan. Hij zei dat het mijn schuld was dat we de huur niet meer konden betalen, omdat ik teveel drugs gebruikte. Het is eigenlijk heel onwerkelijk als ik er aan terugdenk. Ik heb het nooit zien aankomen. En naar wie kon ik toe? Ik had niemand meer. Jerry had ervoor gezorgd dat ik met niemand meer contact had. Bovendien: ik schaamde me kapot voor wie ik was geworden.’

Charina (17) verblijft momenteel in Asja.

 

In Nederland wordt de legalisering van de prostitutie vaak in een adem genoemd met tolerantie, ruimdenkendheid, seksuele vrijheid en emancipatie van vrouwen. Het Nederlands model is gebaseerd op het idee van de happy hooker. Is de wens hier de moeder van de gedachte? Hoe is het beeld van de happy hooker te verenigen met het verhaal van Charina?

Asja is de veilige (crisis)opvang en behandeling ten behoeve van meiden in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend seksueel gedrag, loverboyproblematiek en jeugdprostitutie.

Reacties

Plaats een reactie