Blogs

Bintu

Geplaatst op 29-08-2013 door Redactie CKM (0 reacties)

Bintu is een jonge vrouw van 18 jaar, afkomstig uit Guinee. Ze heeft een zoon van 2 jaar die verwekt is tijdens een verkrachting. De moeder van Bintu is overleden toen ze 12 jaar oud was. Op 6-jarige leeftijd is ze besneden ter voorbereiding op een gedwongen huwelijk met een veel oudere man. Het huwelijk vond plaats toen ze 15 jaar oud was. Haar echtgenoot verkrachtte haar; uit deze verkrachting is haar zoon voortgekomen. Ze mocht van haar man geen stap buitenshuis zetten; ze zat gevangen. Haar man is overleden toen ze 16 jaar oud was. Ze is toen gevlucht naar een andere stad. Mensenhandelaren hebben Bintu naar Nederland gebracht. Ze moest in de gedwongen prostitutie werken. Ze is dagenlang fysiek en seksueel mishandeld door een groep mannen in het bijzijn van haar zoontje. Ook haar zoontje werd mishandeld. Nu zit Bintu in Rena.

In Nederland wordt de legalisering van de prostitutie vaak in een adem genoemd met tolerantie, ruimdenkendheid, seksuele vrijheid en emancipatie van vrouwen. Het Nederlands model is gebaseerd op het idee van de happy hooker. Is de wens hier de moeder van de gedachte? Hoe is het beeld van de happy hooker te verenigen met het verhaal van Bintu?

Rena is een psychiatrische kliniek voor buitenlandse slachtoffers van internationale kinder- en mensenhandel. Rena beschikt ook over beschermd wonen plaatsen voor deze doelgroep.

Reacties

Plaats een reactie