Nieuws en artikelen

WATCH NL bij Brandpunt+

Geplaatst op 09-05-2018

Brandpunt+ maakte een reportage over het belangrijke werk van WATCH Nederland, een project dat de strijd aangaat met seksuele uitbuiting van minderjarigen. Bij WATCH Nederland kunnen 24/7 signalen over seksuele uitbuiting van minderjarigen worden gemeld. Het gaat meestal om signalen waarbij de politie nog onvoldoende aanknopingspunten heeft om een onderzoek te starten. In deze gevallen werkt WATCH Nederland aan bewijsveredeling en stapeling. In de uitzending vertellen onder meer twee bezorgde ouders die een melding hebben gedaan de schrijnende verhalen over hun dochters en lichten medewerkers van de Observatie- en Actie-unit de aanpak toe.

WATCH Nederland is een project van CKM, Fier en Terre des Hommes en maakt onderdeel uit van de Coalitie tegen Seksuele Kinderuitbuiting en heeft tot doel het vroegsignaleren van mensenhandel, beschermen van slachtoffers en stoppen/frustreren van mensenhandelaren en 'klanten'. WATCH Nederland is op 9 januari 2017 van start gegaan en wordt financieel ondersteund door onder meer NPL en JanIvo.

De reportage is uitgezonden op 8 mei 2018. Lees hier meer over de meldingen die bij WATCH binnenkomen en bekijk de volledige uitzending hier.

Naar overzichtKijk ook op mensenhandelweb.nl