Vacatures

Wij hebben regelmatig stageplekken beschikbaar voor gedreven WO-Master-studenten met interesse in mensenhandel.

Vacature stagiair
Standplaats Den Haag

Bind jij met ons de strijd aan tegen mensenhandel?

Functieomschrijving

Mensenhandel is een grove mensenrechtenschending waarbij het slachtoffer voor economisch gewin wordt uitgebuit. Hoewel mensenhandel een zware vorm van criminaliteit is, zien we dat de aandacht voor de strijd tegen mensenhandel afneemt, terwijl de signalen van uitbuiting in Nederland juist lijken toe te nemen. Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) Den Haag zet zich in voor een wereld zonder uitbuiting. Dit doen we door gedegen onderzoek te doen, samen te werken met gelijkgestemde organisaties en mensenhandel consequent onder de aandacht te brengen van de politiek en overheid. Het CKM Den Haag is onderdeel van Fier. Fier is een expertisecentrum dat hulp biedt aan slachtoffers, getuigen en plégers van geweld in afhankelijkheidsrelaties; geweld dat plaatsvindt in relaties. Bijvoorbeeld tussen ouders en kinderen, partners of jongeren die verliefd zijn. Onze opdracht is: voorkomen van geweld, stoppen van geweld en hulp bieden bij de gevolgen van geweld.

Voor het CKM Den Haag zijn wij per februari 2019 op zoek naar een enthousiaste stagiair(e). Tijdens je stageperiode zal je ingezet worden op onderzoeksprojecten (een combinatie met een onderzoeksscriptie behoort dan ook tot de mogelijkheden), maar draai je tevens ook volledig mee in het team. Dat betekent dat je ook ingezet wordt voor allerhande ondersteunende werkzaamheden.

Functie-eisen

  • Je volgt een WO-opleiding met voorkeur richting rechten, criminologie of een soortgelijke opleiding;
  • Affiniteit met het onderwerp mensenhandel;
  • Onderzoeksvaardigheden;
  • Schrijfvaardigheden;
  • Beschikbaar voor ten minste drie dagen in de week.

Wat bieden we

Fier is een ambitieuze organisatie waar medewerkers werken die sterk gedreven zijn door passie voor de doelgroepen. Dit vraagt veel van je, maar je krijgt er een prikkelende werkomgeving voor terug, die je uitdaagt om het beste uit jezelf te halen. Dit geldt ook voor onze stagiaires. De kernwaarden “er toe doen”, meesterschap en bezield & zakelijk staan bij ons centraal.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze stagevacature bel of mail je met Nathalie Verdonschot, senior projectleider, op telefoonnummer 06 3044 8288 of nverdonschot@ckm-fier.nl.

Meer weten over Fier, onze visie en werkwijze? Kijk op: www.fier.nl/over-fier of lees ons magazine: http://www.fier.nl/magazines. Hier kun je de digitale versie gratis lezen.

Meer weten over het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel? Kijk op www.ckm-fier.nl.

Sollicitatie

Wil je solliciteren klik dan op de sollicitatiebutton op https://www.werkenbijfier.nl/vacaturebeschrijving/s18-024-wo-centrum-kinderhandel-mensenhandel

Solliciteren kan tot en met 25 november 2018. Wij hanteren een actief referentiebeleid. Zet daarom op je CV een referentie die we kunnen benaderen.